19 januari 2020

802 Networks breidt portfolio uit met Smartoptics producten

Categories: Networking,

802 Networks werd recent een officiële verdeler van Smartoptics producten. Met deze overeenkomst breidt 802 Networks het portfolio opnieuw uit.

Smartoptics biedt innovatieve optische netwerkoplossingen aan, gebaseerd op xWDM, voor gebruik in private en publieke communicatienetwerken. De producten van Smartoptics worden gebruikt om de capaciteit van optische fiberverbindingen met verschillende Tbit/s te verhogen. Het SmartOptics portfolio omvat een breed scala aan fiber optical producten inclusief open line systems, transponders, passive optical networking producten en een compleet gamma aan optical transceivers.

De SmartOptics oplossingen zijn gebaseerd op een open netwerkstandaarden die eenvoudige en kost effectieve alternatieven bieden voor Datacenter Interconnect (DCI), Metro Aggregation en Backhaul netwerken. De producten maken gebruik van in-house ontwikkelde hardware en software en worden verbeterd door middel van bijbehorende diensten.

Smartoptics is een Scandinavisch bedrijf, opgericht in 2006. Smartoptics werkt samen met toonaangevende technologie- en netwerkoplossing aanbieders en heeft talrijke certificeringen en goedkeuringen van grote leveranciers van grote switching en storage leveranciers zoals Brocade, Cisco, HPE en Dell EMC.