24 juni 2020

802 Networks en ApolloShield bundelen hun krachten om het Benelux-luchtruim voor drones te controleren

Categories: Anti-drone,

We zijn blij te kunnen aankondigen dat 802 Networks en ApolloShield hun krachten hebben gebundeld om het luchtruim van de Benelux te controleren op drones. Met deze samenwerking breidt 802 Networks het productassortiment uit met zeer effectieve anti-drone oplossingen van politiekwaliteit.

Waarom hebben steeds meer organisaties behoefte aan anti-drone-oplossingen?

Drone aanvallen zijn geen sciencefiction (meer). Zelfs niet in de Benelux.

Er is misschien minder direct oorlogsgevaar met potentiële drone-aanvallen in onze regio, maar terroristische dreiging is een integraal onderdeel van onze huidige samenleving. Dat is echter niet de enige toepassing waarbij drones worden gebruikt.

Drones worden ook gebruikt voor verschillende criminele of kwaadaardige activiteiten zoals:

  • het afleveren van pakketten in gevangenissen;
  • het opsporen van specifieke containers met smokkelwaar of drugs in havens;
  • het controleren van de omgeving en de locatie op veiligheidsagenten tijdens inbraken.

Ook bij verschillende grootschalige sportevenementen hebben drone-incidenten zich voorgedaan in het verleden. Het wereldwijd groeiende aantal drone-incidenten zorgt voor een toenemende vraag naar anti-drone-oplossingen. Anti-drone-oplossingen worden ook steeds vaker gebruikt om ervoor te worden dat VIP’s hun privacy in en om hun huis kunnen behouden. Tot slot is één van de bekendste toepassingen de bescherming van kritische gebouwen zoals kerncentrales.

ApolloShield

ApolloShield bouwt al geruime tijd anti-drone-oplossingen. Als Israëlisch bedrijf begrijpen ze de mogelijke gevaren van drones en het belang van het beheersen van het luchtruim. Daarom kozen ze voor een all-inclusive aanpak waarbij ze drone detectie, lokalisatie en storing ondersteunen.

De oplossingen variëren van kleine mobiele apparaten tot permanent geïnstalleerde systemen die het luchtruim boven een stad, gebied of belangrijk gebouw kunnen controleren. Bovendien kunnen ze een voertuig voorzien van alle noodzakelijke apparatuur om een drone te detecteren.

802 Networks

Als distributeur van draadloze netwerk- en camera oplossingen, zijn we de perfecte partner voor het verdelen van anti-drone-oplossingen. Met vele jaren ervaring in het beheersen van het luchtruim op RF-niveau en het assisteren bij duizenden installaties van draadloze netwerken is een anti-drone-oplossing de volgende logische stap in ons groeiende portfolio.

Bekijk ook zeker deze video voor een kort overzicht van de mogelijkheden en toepassingen. https://youtu.be/AcVMwZwQDPM

Hieronder vind je een kaart van al gemelde drone-incidenten in Europa:

Wat is jouw indruk? Zijn wij het volgende doelwit? Communiceren wij niet over incidenten? Of erger, hebben we geen idee wat er in ons luchtruim gebeurt?

Tijd voor actie als je het ons vraagt!

Geïnteresseerd om een officiële reseller te worden?

We zijn momenteel op zoek naar resellers om de alle-inclusive anti-drone oplossing van ApolloShield te verdelen. Binnen twee weken starten we een direct marketingcampagne naar een grote groep organisaties in de belangrijkste markten.

Bent u geïnteresseerd in het aanbieden van onze anti-drone-oplossingen aan uw klanten?

Let’s talk!

Contacteer ons via sales@802.be of bel op +32 457 96 00.