9 maart 2022

Het belang van een goede Site Survey

Categories: Indoor wireless,

Bent je bezig met het design van een nieuw draadloos netwerk of wil je een bestaand draadloos netwerk verbeteren, maar weet je niet waar te beginnen? Draadloze onderzoeken vormen de basis voor goed presterende en betrouwbare draadloze netwerken.

Ten eerst is het belangrijk om te bepalen wat er van het draadloze netwerk wordt verwacht. Waar willen we dekking? Waarvoor zal het gebruikt worden (enkel data, mobiele data, voice en/of video, …)? Wat zijn de apparaten die het minst geschikt zijn om verbinding te maken met het draadloze netwerk (laptop, tablet, smartphone, …)? Deze informatie zal worden gebruikt om de eisen voor het draadloze ontwerp te bepalen. Eens we weten waarvoor we het draadloos netwerk willen gebruiken, kunnen we beginnen met de site survey en het bepalen van de positie bepalen voor de access points om te voldoen aan de vereisten in alle dekkingsgebieden.

Daarnaast wordt het RF (Radio Frequentie) spectrum grondig gecontroleerd op eventuele interferentie die het Wi-Fi signaal zou kunnen verstoren. Al het bovenstaande zorgt ervoor dat het (toekomstige) draadloze netwerk de vereiste dekking, datasnelheden, netwerkcapaciteit en roaming-mogelijkheden zal hebben. Een goede voorbereiding is het halve werk.

Spreken klanten met jou over het uitvoeren van een site survey, maar weet je echt niet waar te beginnen? Wij bij 802 Networks zijn er om je te helpen. Neem contact op met ons sales team via sales@802.be