21 oktober 2019

Innovatieve straalverbinding in gebruik genomen

Categories: Outdoor wireless,

Gemeente Stabroek schakelt Cipal Schaubroeck in voor revolutionaire en pijlsnelle draadloze verbinding met het OCMW.Sinds het Decreet Lokaal Bestuur moeten lokale besturen een maximale integratie realiseren tussen hun gemeentebestuur en het OCMW. Gemeente Stabroek stapt met de installatie van de SAF Integra-E mee in de digitale evolutie, en upgradet de dataverbinding tussen de twee instanties met de nieuwste draadloze technologie.

Gemeente en OCMW verbonden door innovatieve technologie

Na het Decreet Lokaal Bestuur van december 2017, is sinds 1 januari 2019 de integratie van gemeentebesturen en OCMW’s een feit. Lokale besturen deden al heel wat investeringen om een echte samenwerking met het OCMW te realiseren.

Gemeente Stabroek gaat nu een stap verder en geeft een enorme boost aan die connectie door een snellere, veiligere en stabielere verbinding te installeren tussen het administratief centrum, de gemeentelijke werkplaats en het OCMW.

Door het Decreet maken gemeente en OCMW meer en meer gebruik van gemeenschappelijke IT-systemen en IT-beheerders, waardoor een snelle verbinding tussen de beide sites noodzakelijk werd.

Burgemeester Rik Frans en Schepen van informatica Veerle Nonneman vullen aan:

Ook de OCMW’s en de gemeentes mogen de digitale versnelling niet missen. Stabiele en snelle verbindingen tussen de verschillende locaties zijn van cruciaal belang om onze inwoners een betere en snellere service te kunnen aanbieden. Dankzij deze nieuwe dataverbinding hebben we voldoende bandbreedte voor onze huidige noden. Bovendien hebben we nog genoeg ruimte over om de toekomstige nood aan een alsmaar grotere bandbreedte in te vullen.

Eerste Belgische radioverbinding van 10Gbit

Gemeente Stabroek en OCMW Stabroek kozen samen voor de installatie van de SAF Integra-E door Cipal Schaubroeck, en voor een samenwerking met distributeur 802 Networks.

Door hun keuze om hun onderlinge verbinding te upgraden naar de nieuwste draadloze technologie, installeerden ze meteen ook de eerste radioverbinding op deze afstand in België, met een capaciteit van 10 Gbit.

Dat is sneller dan de gemiddelde glasvezelverbinding voor een kost die vele malen lager ligt dan de maandelijkse kosten voor de huur van een vezelverbinding.

Praktisch wil dit zeggen dat de server van het OCMW nu bij de gemeente staat, maar dat de SAF Integra-E instaat voor een vlekkeloze communicatie tussen de OCMW-computers en de server in het gemeentehuis.