8 september 2020

Oudenaarde

Categories: Outdoor wireless,

Snelle en betrouwbare communicatie is een belangrijke factor voor een stad. Dit is ook het geval voor de stad Oudenaarde. In 2011 bouwden we een draadloos netwerk van het merk Alvarion om enkele camera’s en stadsdiensten met elkaar te verbinden. Over de jaren heen is het netwerk sterk gegroeid met de toevoeging van een publieke Wi-Fi, meer en betere camera’s en woonzorgcentra waardoor het netwerk niet langer voldeed aan de huidige normen. Vandaar dat het een logische stap is om het volledige netwerk, bestaande uit 22 verbindingen, een upgrade te geven.

De gemeenteraad van Oudenaarde heeft onlangs via een publieke aanbesteding gekozen voor de oplossing van onze partner Cevi. Samen hebben we een nieuw Radwin netwerk geïnstalleerd data aan de huidige eisen voldoet en 10 keer meer throughput biedt!

De Walburga toren is, met zijn 88m hoogte, een uitstekende uitvalsbasis voor point-to-point en point-to-multipoint antennes. Door gebruik te maken van de Walburga toren vormden verbindingen tot 3 km geen probleem. De installatie van dit netwerk werd volbracht met een minimum aan downtime. Een fantastische prestatie van ons team! Zowel de stad Oudenaarde als haar inwoners kunnen nu profiteren van dit snellere en veiligere netwerk.

sdr