20 juli 2021

Wi-Fi 6 AP Stress test

Categories: Indoor wireless,

Veel organisaties proberen nu een combinatie van streaming media, VoIP en data downloads op hun Wi-Fi netwerken te ondersteunen én ze overwegen een upgrade naar Wi-Fi 6 access points (AP’s) om de prestaties te verbeteren. Iedereen heeft de marketing taal van Wi-Fi 6 gezien die multi-gigabit doorvoer belooft, dus het lijkt erop dat elk access point met de Wi-Fi 6 aanduiding gemakkelijk de verschillende high-load scenario’s zou moeten ondersteunen die gebruikt worden in ondernemingen, scholen, hotels, ziekenhuizen, en andere organisaties.

Om deze theorie te testen, heeft Packet6 onlangs een set van “stress tests” gevalideerd op vijf populaire enterprise-grade, cloud-managed 4×4:4 Wi-Fi 6 AP’s van HPE Aruba, Extreme Networks, Juniper Mist, Cisco Meraki en CommScope RUCKUS. Hoewel alle geteste AP’s dezelfde Wi-Fi 6 specificatie delen, levert de implementatie van de leverancier duidelijk significante prestatieverschillen op onder het high-demand verkeer dat de AP’s werden geëvalueerd.

Wat Packet6 testte

De test was ontworpen om de algemene prestaties van deze AP’s te meten in een gemengde internetverkeersomgeving die grote en kleine bestandsoverdrachten, high-definition (HD) videostreaming en VoIP omvatte. In feite leverde de RUCKUS AP ongeveer 40 procent betere doorvoer dan de AP’s van Aruba, Extreme, en Meraki.

Resultaten videostreaming

Terwijl vier van de vijf AP’s voor de test probleemloze streamingprestaties ondersteunden, was de RUCKUS AP de enige die tijdens de test 30 streams zonder hapering leverde.

Bekijk de video hier


Vul onderstaand formulier in om het volledige rapport te lezen

Wi-Fi 6 Stress test NL
Checkboxes *