Wireless Site Surveys

De basis: een wireless survey die een performant netwerk garandeert!

Wireless surveys zijn het fundament voor performante draadloze netwerken. 802 Networks besteedt erg veel aandacht aan alle parameters die bij zo’n site survey komen kijken.

Ons ultieme doel? Een performant draadloos netwerk binnen én buiten! Uw klant heeft al een netwerk, maar denkt dat het voor verbetering vatbaar is? U krijgt van ons een glashelder antwoord én voorstel, want 802 Networks voert niet alleen pre-installatie site-surveys uit, maar ook post-installatie en zelfs gesimuleerde wireless surveys.

Tenslotte moet uw draadloos netwerk voor u werken, niet tegen u. De wireless surveys van 802 Networks zorgen dat uw klant met zijn netwerk vanuit pole positie vertrekt.

Indoor en outdoor wireless site surveys

Op welke vragen geeft een draadloze site survey van 802 Networks een antwoord? Kort gesteld? Ons RF-locatieonderzoek of draadloos onderzoek laat toe om een draadloos netwerk te plannen en te ontwerpen dat de uw klant de nodige dekking, datasnelheden, netwerkcapaciteit, roaming-capaciteit én gebruiksvriendelijkheid biedt.

Onze wireless site surveys brengen met andere woorden niet alleen uw klant zijn netwerk-behoeften in kaart, maar ook de oplossingen die aan uw klant zijn noden beantwoorden.

Pre-installatie wireless site survey

Bij een pre-installatie site survey komt 802 Networks ter plaatse testen met het access point merk dat uw klant van plan is te installeren. Hiervoor gebruiken we standaard de merken Aerohive, Aruba, Cisco, Meraki en Commscope Ruckus. Heeft uw klant iets anders in gedachten? Dan lossen we dat op!

Een pre-installatie wireless survey verloopt als volgt: wij plaatsen het access point en meten in hoeverre de dekking aan het vereiste gebruik voldoet. U ontvangt nadien een gedetailleerd rapport van de site survey met de access point positie, de draadloze dekking, RF-interferentie en instructies voor het installeren van de access points.

Post-installatie wireless site survey

Heeft uw klant al een installatie maar moet er mogelijk wat bijgestuurd worden? Een post-installatie site survey meet de bestaande draadloze netwerkinfrastructuur en toetst die af aan uw klant zijn eisen.

Uiteraard ontvangt u ook hier een sluitend rapport verstrekt met de resultaten, inclusief de positie van het access point, de draadloze dekking, RF-interferentie en onze aanbevelingen.

Gesimuleerde wireless site survey

Plant uw klant graag ruim vooraf en wil uw klant op elk moment weten waar hij staat? Bijvoorbeeld als uw gebouw nog in aanbouw is, of zelfs in de ontwerpfase? Ook dan kunnen wij al de krijtlijnen van uw klant zijn wireless netwerk uittekenen op basis van een gesimuleerde site survey.

Hoe? 802 Networks gebruikt de aangeleverde plattegronden als basis om in Ekahau een draadloos ontwerp te maken. Net als bij de andere surveys, ontvangt u een rapport met de resultaten, de positie van het access point en de draadloze dekking. Belangrijk! Een voorspellende wireless survey wordt best altijd gevolgd door een post-installatie site survey na het implementeren van uw klant zijn installatie.

Wireless site surveys in ATEX-zones

Een wireless survey in een ATEX-zone nodig? Onze wireless network engineers hebben niet alleen veel ervaring met site surveys in kantoren, magazijnen, productieruimtes of cleanrooms, maar ook in ATEX-zones.

802 Networks gebruikt een eigen gecertificeerde tablet die voldoet aan de EX-voorschriften. Veiligheid voorop!

Outdoor site surveys

Bij outdoor site surveys (straalverbindingen) is een van de belangrijkste factoren de ‘line-of-sight’. De ervaring van 802 Networks zorgt ervoor dat wij gespecialiseerd zijn in het vinden van oplossingen voor situaties waarbij een overvloed aan hindernissen de verbindingen bemoeilijkt.

Net als bij indoor wireless site surveys, laat een outdoor site survey het plannen en ontwerpen van een draadloos netwerk toe dat de nodige verbindingen, datasnelheden, netwerkcapaciteit en kwaliteit worden geleverd. Zeker bij grootschalige projecten is een voorafgaande outdoor site survey geen overbodige luxe! Zo weet u vooraf en met zekerheid welke verbindingen op welke locaties kunnen worden gemaakt.

Wireless site surveys zijn een belangrijke, zelfs essentiële factor bij de opstart van een project. Het is namelijk de enige methode om 100 procent zeker te zijn dat de nodige verbindingen realiseerbaar zijn en uw klant zijn netwerk de performantie zal bieden die hij nodig heeft.

De prestaties en betrouwbaarheid van uw draadloze verbindingen zijn afhankelijk van veel factoren.

802 Networks zorgt ervoor dat u de meest optimale configuratie heeft. Contacteer ons voor een afspraak, of met eventuele vragen over onze aanpak van wireless surveys.

Contact opnemen
Contact
Contact
Contact